Ladestasjoner og ladeanlegg for borettslag.

Ladeanlegg må som regel tilpasses forholdene på stedet. Nedenfor har vi skissert noen løsninger og ting dere bør tenke på når dere skal gå til anskaffelse av ladeanlegg i borettslaget.

Lurer du på noe eller har lyst til å komme i gang?
Kontakt en installatør i ditt distrikt.

Tilrettelegg for fremtidige behov

Med faste plasser i eksisterende borettslag og langt mellom plassene som skal installere ladestasjon, bør man kanskje tenke litt på fremtidig behov. Da kan det være lurt å og legge opp kabler og fordelingsskap til flere grupper, slik at når nye elbiler kommer i garasjen er installasjonen allerede forberedt til å koble på nye stasjoner.

CLU: Avansert strømdeling.

Ved å inkludere CLU i anlegget kan man dele den strømmen man har tilgjengelig på en smart måte: hvis noen ladestasjoner står ledige, kan de andre ladestasjonene få tildelt mer effekt, slik at ladingen der går fortere.

Med CLU Online kan man i tillegg knytte seg til et Cloudcharge backoffice system som gjør at man får full kontroll på hele anlegget i forhold til bruk, tilgangsstyring og betalingssystemer.

Les mer om CLU

Begrenset med strøm? Lag felles ladepark.

I store eksisterende garasjeanlegg med begrenset tilgang til strøm kan det lønne seg å opprette et eget ladeanlegg utenfor eller rett innenfor garasjeporten. Her anbefales det å inkludere CLU online, slik at man kan ta betalt for bruken per time, noe som skaper en naturlig rullering på plassene.

Planlegg for lave installasjonskostnader.

Har man mulighet til å samle elbilparken nærmest fordelingsskapet/transformator/sikringsskap er det en stor fordel i forhold til å få så lave installasjonskostnader som mulig.


Cloudcharge

Hvis anlegget inkluderer CLU Online kan dere ta i bruk Cloudcharge. Med Cloudcharge er et administrasjonssystem hvor man får full oversikt over strømforbruk/ladetid til hver enkelt elbilist, som gjør at man kan få betalt for den tiden/kW som benyttes

Les mer om Cloudcharge

Interessert? Send oss en uforpliktende forespørsel: